fbpx

020 - 760 47 20

Het belang van braces

Het belang van braces

Braces zijn al lang een bekend hulpmiddel in de medische wereld. Ze worden gebruikt om ondersteuning en bescherming te bieden aan verschillende delen van het lichaam, zoals gewrichten, spieren en botten. Of het nu gaat om het voorkomen van blessures tijdens sportactiviteiten of het bevorderen van herstel na een operatie, braces spelen een cruciale rol bij het handhaven van een gezond en actief leven.

In dit artikel zullen we de voordelen en het belang van braces verkennen.

Voorkomen van blessures

Een van de belangrijkste functies van braces is het voorkomen van blessures, met name in je gewrichten, zoals je knieën, enkels en polsen. Voor mensen die actief zijn in sporten met hoge impact, zoals voetbal, basketbal of hardlopen, kunnen braces helpen bij het stabiliseren van gewrichten en verlagen ze het risico op verstuikingen, verrekkingen en andere verwondingen. Door je gewrichten te ondersteunen en de bewegingsvrijheid te beperken, helpen braces jou blessures te voorkomen en jouw prestaties te verbeteren.

Bevordering van herstel

Na een operatie of een blessure is een goede revalidatie essentieel voor een snel en volledig herstel. Braces spelen hierbij een cruciale rol. Zij bevorderen het herstelproces door extra ondersteuning aan de aangedane gebieden te bieden en ze helpen de belasting te verminderen tijdens het genezingsproces. Na een knieoperatie kan een kniebrace bijvoorbeeld helpen bij het stabiliseren van je gewricht, het verminderen van de zwelling en het bevorderen van de genezing. Door de juiste ondersteuning te bieden, helpt een brace jou om sneller weer normaal te functioneren.

Correctie van houdingsproblemen

Je kunt ook een brace gebruiken om houdingsproblemen te corrigeren. Een slechte houding kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder rugpijn, nekpijn en verminderde longfunctie. Rugbraces en houdingcorrectoren kunnen je helpen de wervelkolom in de juiste ‘lijn’ te houden en de spieren die verantwoordelijk zijn voor een goede houding te versterken. Door regelmatig een brace te dragen, kun je jouw houding verbeteren en toekomstige problemen voorkomen.

Verlichting van pijn

Braces kunnen ook verlichting bieden bij pijnlijke aandoeningen zoals artritis, tendinitis en carpaal tunnelsyndroom. Door compressie en ondersteuning te bieden, helpen braces de druk op de aangedane gebieden te verminderen en de pijn te verlichten. Een polsbrace kan bijvoorbeeld de symptomen van carpaal tunnelsyndroom verminderen door de pols in een neutrale positie te houden en de druk op de zenuw te verminderen. Dit stelt je in staat met minder pijn en ongemak je werk te blijven doen of je sport te beoefenen.

Brace kopen

Meijer Orthopedie heeft een ruim assortiment hulpmiddelen voor de ondersteuning en correctie van jouw lichaam. Je bent altijd welkom bij een van onze vestigingen om jouw probleem voor te leggen aan onze deskundigen. Zij geven je graag advies en kunnen meestal direct de juiste hulpmiddelen aanreiken. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan via onze webshop: thuiszorgwinkelonline.nl.

Naast ons assortiment elastische kousen en onze befaamde inlays omvat ons leveringsprogramma een ruime sortering andere lichaam ondersteunende hulpmiddelen zoals bandages, braces, korsetten en halskragen.

Bandages en braces hebben we in een breed assortiment. Wij laten jou graag de mogelijkheden zien en adviseren je bij het maken van de juiste keuze. Voor zeer specifieke gevallen – waar confectie tekort schiet – kunnen wij in onze eigen instrumentmakerij zorgen voor precies op jouw situatie afgestemd maatwerk.

Contact Us

  • Gijsbrecht van Amstelstaat 258 - 260

  • 1215 CR Hilversum
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Joomla SEF URLs by Artio

CONTACT INFO


  • Gijsbrecht van Amstelstaat 258 - 260
    1215 CR Hilversum
  • +31 (0)20 760 47 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Openingstijden:
    ma-vr 09:00 - 13:00 uur
                  13:30 - 16:30 uur

Thuiszorgwinkel Online heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor onze thuiszorgwinkel hergebruiken wij de verpakkingen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zo worden er niet onnodig verpakking weggegooid en dragen wij, al is het aandeel klein, toch ons steentje bij aan een beter milieu.


© 2023 Thuiszorgwinkelonline.nl Alle rechten voorbehouden