Hulp nodig bel ons
voor gratis advies

+31 (0)20 - 760 47 20

Ruim 75 jaar ervaring! Gratis advies van een specialist! Gratis verzenden boven de €50! Vergoedingen mogelijk! Gelieerde winkels voor afhalen!
verlaagd.jpg
gratis_banner.jpg

 

 

Raadpleeg voor de juiste diagnose altijd uw arts of fysiotherapeut. Ook kunt u bij vragen altijd contact opnemen met de specialisten van de ThuisZorgwinkelOnline.nl want met 75 jaar ervaring staan wij 200% achter onze persoonlijke geteste producten.

 

Bel ons voor gratis advies op 020 - 760 47 20 of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek één van onze winkels!

 

Subcategorieën

De achillespees bevestigt de kuitspieren aan het hielbeen. Het is een belangrijke pees, waar vaak veel kracht op komt. Als u bijvoorbeeld gaat sprinten tijdens het sporten komt er veel belasting op uw pees. Wij hebben een aantal achillespees aandoeningen op een rij gezet.

 

Veel mensen ervaren pijn aan het bovenbeen. Vaak is dit in de vorm van liespijn of een hamstringblessure. Beide blessures zijn vaak langdurig en rust is dan niet voldoende. Het komt veel voor dat deze blessures ontstaan vanuit een overbelasting omdat er ergens anders in het lichaam een gewricht niet stabiel genoeg is en hierdoor geen krachten kan overbrengen in de richting van het been. Wij hebben een aantal bovenbeen klachten op een rij gezet. 

 

Het meest gebruikte onderdeel van de hand is de duim. De duim heeft, anders dan de andere vingers, twee in plaats van drie kootjes. Door het zadelgewricht en enkele extra spiertjes kan de duim echter, in tegenstelling tot onze andere vingers, in meer richtingen bewegen.

 

Het ellebooggewricht bestaat uit de kop van de bovenarm, en een kom gevormd door de koppen van de ellepijp en het spaakbeen. Wanneer hier een breuk optreedt door een valpartij, betreft dit meestal de kop van de ellepijp.
Alle spieren van de onderarm hechten aan op de botstructuren in de elleboog, met name de kop van de bovenarm. Er kunnen, vaak door overbelasting, irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde, heet dit een golfelleboog.

 

Het enkelgewricht heeft een zware last te dragen. Het enkelgewricht bestaat uit 2 gewrichten: Het bovenste en het onderste spronggewricht. Gezamenlijk maken deze gewrichten de enkelbewegingen mogelijk. De enkel wordt door het kapsel (versterkt door de enkelbanden) en een aantal spieren in de juiste stand gehouden.

Om herhaling en verergering van een enkelblessure te voorkomen is wetenschappelijk bewezen dat het dragen van een enkelbrace of tape zinvol is.

 

De heup wordt gevormd door de heupkom en de heupkop. De heupkom is een onderdeel van het bekken en de heupkop maakt deel uit van het dijbeen. De heupkop is via de nek verbonden met de schacht van het dijbeen. De heup vormt de schakel tussen het bekken en het bovenbeen.

 

De knie is een van de zwaarst belaste gewrichten van het menselijk lichaam. Het kniegewricht heeft een grote beweeglijkheid, maar is  niet erg stabiel. Pijnlijke knieën in uw dagelijks leven  kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Voor het selecteren van de juiste kniebrace is het belangrijk te weten welke structuren zijn aangedaan. Zo is er bij artrose of kraakbeen slijtage een andere brace nodig dan bij bijv. ligamentair letsel (bandlestel). Maar ook  voor de knie die is overbelast door  sporten, zijn er specifieke kniebraces voorhanden.

 

De liezen zijn de twee plooien die de overang vormen tussen de onderbuik en de bovenbenen. Spieren die een belangrijke rol spelen bij de lies zijn de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen. Veelvoorkomende blessures aan de lies zijn overbelasting en een spierscheuring.

 

Nekklachten zijn zeer vervelend en komen vaak voor. Klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Ook kunnen de symptomen en behandeling van pijn in de nek erg gevarieerd zijn. u kunt bij vragen altijd contact opnemen met de specialisten van de ThuisZorgwinkelOnline.nl want met 75 jaar ervaring staan wij 200% achter onze persoonlijke geteste producten. 

 

Het onderbeen bestaat uit 2 botten, het scheenbeen en het kuitbeen. Bij plotselinge langdurige overbelasting van de benen, bijvoorbeeld bij beginnende hardlopers, kan een vermoeidheidsfractuur of een stressfractuur ontstaan van het scheenbeen.

 

De pols is het gewricht dat de arm met de hand verbindt. Het is een complex gewricht dat bewegingen in alle richtingen mogelijk maakt. Bij bijna alle bewegingen die we met de hand maken, is het polsgewricht betrokken. Ze worden dus gedurende de dag zeer intensief gebruikt. Wanneer de pols pijn gaat doen, kunnen veel handelingen niet meer goed worden uitgevoerd. Dat betekent, dat we beperkt worden in ons dagelijks functioneren.

 

Pijn aan de ribben is niet fijn. Er kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen bij pijn in de ribben. Denk aan gekneusde of gebroken ribben. Ribpijn kan sterker gevoeld worden bij hoesten en niezen. Pijnstillers en ontstekingsremmers kunnen helpen om pijn in de ribstreek tegen te gaan. Het dragen van een elastische ribband ondersteunt de ribben en verlicht de pijn, waardoor je comfortabeler kan ademen.

 

De lage rug is een kwetsbaar deel van het menselijk lichaam. Vooral de tussenwervelschijven in de onderrug en de gewrichten aan weerszijden van de wervels worden bij veel sporten flink belast, en niet altijd op de juiste manier. Ook kunnen er blessures optreden aan spieren en pezen in de rug. Spit is bijvoorbeeld een blessure aan de rugspieren die erg pijnlijk kan zijn.

 

De schouder is een veel voorkomend probleemgebied in de sport. De gewrichtskom omvat de gewrichtskop slechts beperkt, waardoor de schouder een erg mobiel gewricht is. Alle stabiliteit wordt gegeven door het gewrichtskapsel en de spieren van de schoudergordel. Bij frequente bewegingen van de schouder boven het hoofd kan dit systeem dan ook chronisch overbelast raken en kunnen er blessures ontstaan.

 

Het sleutelbeen is een lang en dun botstuk dat door een ongeluk of val eenvoudig kan breken. Onder het sleutelbeen liggen een aantal belangrijke zenuwen en bloedvaten die naar de arm toe lopen. Deze structuren zijn maar zelden aangedaan als het sleutelbeen gebroken is. Wij hebben een aantal sleutelbeen aandoeningen op een rij gezet.

 

De vingers bestaan uit vingerkootjes. In de vingers zelf bevinden zich geen spieren. De spieren die de vingers bewegen, bevinden. Wij van Thuiszorgwinkelonline hebben een aantal vinger aandoeningen op een rij gezet.

 

Pijn in de teen kan erg vervelend zijn. Het zorgt voor een ongemakkelijk gevoel. Elke voet heeft 14 teenkootjes, 2 in de grote teen en 3 in de overige tenen. Wanneer er sprake is van pijn in een van deze kootjes zorgt dat voor irritatie. De tenen zorgen er onder andere voor dat er gelopen kan worden. Het is dus niet fijn als u last heeft van een aandoening rond uw teen.

 

Voeten kunnen last hebben van allerlei aandoeningen, en die aandoenngen zeggen vaak wat over de gezondheid. Pijnlijke voeten zorgen er ook voor dat dagelijkse bezigheden moeizaam verlopen. Wij van Thuiszorgwinkelonline hebben een aantal voet aandoeningen op een rij gezet.

 

Thuiszorgwinkel

Tel: 020-760 47 20
Email: info@thuiszorgwinkelonline.nl

Wenst u informatie over uw bestelling of een bestelling
te retourneren? Dan kunt u daarvoor Meijer Orthopedie
Hilversum contacteren.

Webshop Keurmerk The Feedback Company Shops United Postnl iDeal Meijer Orthopedie