Hulp nodig bel ons
voor gratis advies

+31 (0)20 - 760 47 20

Ruim 75 jaar ervaring! Gratis advies van een specialist! Gratis verzenden boven de €50! Vergoedingen mogelijk! Gelieerde winkels voor afhalen!
verlaagd.jpg
gratis_banner.jpg

 

Raadpleeg voor de juiste diagnose altijd uw arts of fysiotherapeut. Ook kunt u bij vragen altijd contact opnemen met de specialisten van de ThuisZorgwinkelOnline.nl want met 75 jaar ervaring staan wij 200% achter onze persoonlijke geteste producten.

Bel ons voor gratis advies op 020 - 760 47 20 of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek één van onze winkels!

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

De knie is een van de zwaarst belaste gewrichten van het menselijk lichaam. Het kniegewricht heeft een grote beweeglijkheid, maar is  niet erg stabiel. Pijnlijke knieën in uw dagelijks leven  kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Voor het selecteren van de juiste kniebrace is het belangrijk te weten welke structuren zijn aangedaan. Zo is er bij artrose of kraakbeen slijtage een andere brace nodig dan bij bijv. ligamentair letsel (bandlestel). Maar ook  voor de knie die is overbelast door  sporten, zijn er specifieke kniebraces voorhanden.

 

Het enkelgewricht heeft een zware last te dragen. Het enkelgewricht bestaat uit 2 gewrichten: Het bovenste en het onderste spronggewricht. Gezamenlijk maken deze gewrichten de enkelbewegingen mogelijk. De enkel wordt door het kapsel (versterkt door de enkelbanden) en een aantal spieren in de juiste stand gehouden.

Om herhaling en verergering van een enkelblessure te voorkomen is wetenschappelijk bewezen dat het dragen van een enkelbrace of tape zinvol is.

 

De pols is het gewricht dat de arm met de hand verbindt. Het is een complex gewricht dat bewegingen in alle richtingen mogelijk maakt. Bij bijna alle bewegingen die we met de hand maken, is het polsgewricht betrokken. Ze worden dus gedurende de dag zeer intensief gebruikt. Wanneer de pols pijn gaat doen, kunnen veel handelingen niet meer goed worden uitgevoerd. Dat betekent, dat we beperkt worden in ons dagelijks functioneren.

 

De schouder is een veel voorkomend probleemgebied in de sport. De gewrichtskom omvat de gewrichtskop slechts beperkt, waardoor de schouder een erg mobiel gewricht is. Alle stabiliteit wordt gegeven door het gewrichtskapsel en de spieren van de schoudergordel. Bij frequente bewegingen van de schouder boven het hoofd kan dit systeem dan ook chronisch overbelast raken en kunnen er blessures ontstaan.

 

Het ellebooggewricht bestaat uit de kop van de bovenarm, en een kom gevormd door de koppen van de ellepijp en het spaakbeen. Wanneer hier een breuk optreedt door een valpartij, betreft dit meestal de kop van de ellepijp.
Alle spieren van de onderarm hechten aan op de botstructuren in de elleboog, met name de kop van de bovenarm. Er kunnen, vaak door overbelasting, irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde, heet dit een golfelleboog.

 

De lage rug is een kwetsbaar deel van het menselijk lichaam. Vooral de tussenwervelschijven in de onderrug en de gewrichten aan weerszijden van de wervels worden bij veel sporten flink belast, en niet altijd op de juiste manier. Ook kunnen er blessures optreden aan spieren en pezen in de rug. Spit is bijvoorbeeld een blessure aan de rugspieren die erg pijnlijk kan zijn.

 

Aandoeningen

Thuiszorgwinkel

Tel: 020-760 47 20
Email: info@thuiszorgwinkelonline.nl

Wenst u informatie over uw bestelling of een bestelling
te retourneren? Dan kunt u daarvoor Meijer Orthopedie
Hilversum contacteren.

Webshop Keurmerk The Feedback Company Shops United Postnl iDeal Meijer Orthopedie