fbpx

020 - 760 47 20

Heb ik ook steunzolen nodig?

  • Home
  • Blog
  • Heb ik ook steunzolen nodig?

Heb ik ook steunzolen nodig?

Onze voeten zijn een essentieel onderdeel van ons lichaam, maar worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om gezondheidszorg. Het dragen van de juiste schoenen is een goede stap de gezondheid van je voeten te behouden, maar soms heb je extra ondersteuning nodig. Daarvoor zijn steunzolen van onschatbare waarde.

Steunzolen bieden niet alleen comfort, ze hebben ook vaak een positieve invloed op de gezondheid van je voeten. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van steunzolen en waarom ze een waardevolle investering zijn.

Functie steunzolen
Steunzolen, ook bekend als orthopedische inlegzolen, zijn speciaal ontworpen zooltjes die je in jouw schoenen plaatst om extra ondersteuning en comfort te geven aan je voeten. Ze hebben verschillende functies die bijdragen aan de gezondheid van je voeten. Ten eerste zorgen ze voor een betere verdeling van de druk over de voet, wat de belasting op specifieke gebieden vermindert. Dit helpt overmatige druk op bepaalde delen van je voet te voorkomen en kan daarmee pijn en ongemak verminderen.

Ten tweede bieden steunzolen stabiliteit aan je voeten. Ze ondersteunen jouw voetboog en corrigeren eventuele afwijkingen in de voetstand, zoals overpronatie (naar binnen rollen van de voet) of supinatie (naar buiten rollen van de voet). Door de juiste voetstand te bevorderen, dragen steunzolen bij aan een betere uitlijning van je hele lichaam. Hierdoor vermindert de druk op andere gewrichten en spieren.

Voordelen
Het dragen van steunzolen heeft verschillende voordelen voor mensen van alle leeftijden met diverse voetproblemen. Zo bieden ze verlichting bij pijnlijke voetklachten, zoals platvoeten, hielspoor, metatarsalgie (pijn in de voorvoet) en peesontstekingen. De extra demping en ondersteuning helpen deze klachten te verminderen, zodat je weer comfortabel kunt lopen.

Daarnaast kunnen steunzolen helpen bij het voorkomen van blessures. Door de juiste voetstand te bevorderen en de belasting op de voet gelijkmatig te verdelen, vermindert de kans op overbelasting van gewrichten, pezen en spieren. Dit is vooral belangrijk voor sporters, omdat die vaak intensieve activiteiten uitvoeren die extra druk op hun voeten leggen.

Bovendien kunnen steunzolen bijdragen aan een betere houding en uitlijning van het lichaam. Door de voeten in de juiste positie te houden, helpen ze problemen in andere delen van het lichaam te voorkomen, zoals knie-, heup- en rugpijn.

Steunzolen kopen
In onze webshop kun je diverse steunzolen kopen. We hebben hielverhogers die helpen bij rug-, heup- en knieklachten, inlegzolen voor een doorgezakte voorvoet of spreidvoet en OkPed traagfoam zolen tegen pijnlijke en zweetvoeten. En wat te denken van inlegzooltjes van Merinowol voor lekker warme voeten, zonder dat je last krijgt van zweetvoeten of vervelende geurtjes.

Aanmeten
Als de standaard inlays niet toereikend zijn, kunnen we ze persoonlijk exact op jouw voeten aanpassen. Daarvoor maken we bij Meijer Orthopedie jouw inlegzolen zelf, in onze eigen orthopedische instrumentmakerij. Het aanmeten doen wij in een van onze filialen.

Omdat je ze voor diverse doeleinden kunt gebruiken, maken we ze van hoogwaardige materialen die comfortabel aanvoelen, zoals kurk, kunststof of metaal. Zodat je altijd steunzolen hebt, die perfect bij jou passen. Het is wel belangrijk dat je zorgt voor goed passende schoenen, liefst met een veter- of klittenbandsluiting, zodat je voet niet kan schuiven of slippen in de schoen. Je kunt de steunzolen in bijna alle confectieschoenen dragen, maar wij raden aan met ons te bespreken welke hakhoogte het meest geschikt voor jou is.

Als het echt nodig is, kunnen we gebruik maken van het Zebris voetmeetsysteem. Dit is een speciaal, computergestuurd meet- en sensorsysteem dat in driedimensionale kleurenschema’s vastlegt wat er tijdens het bewegen ‘in jouw schoen’ gebeurt. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van de stand van jouw voeten en waar druk optreedt tijdens het lopen. Dat is voor onze orthopedisten voldoende om de voor jou perfecte inlay te realiseren.

Het Zebris voetmeetsysteem speelt ook in eventuele therapie een belangrijke rol. Onze deskundigen kunnen de ontwikkelingen precies in kaart brengen en vergelijken met de resultaten van eerdere metingen. Zo zien zij al in een vroeg stadium of de inlays hun werk goed doen of dat tussentijdse bijstelling noodzakelijk is. De resultaten die wij boeken met onze inlays blijken niet alleen een uitkomst voor de drukontlasting van pijnlijke of reumatische voeten, maar worden ook geroemd door veel sporters!

Heb je pijnlijke voeten en wil je daar graag vanaf? Maak een afspraak met onze specialisten in een van de filialen in Amsterdam, Bussum of Hilversum. Want pijnlijke voeten zijn wat ons betreft absoluut verleden tijd!

Contact Us

  • Gijsbrecht van Amstelstaat 258 - 260

  • 1215 CR Hilversum
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Joomla SEF URLs by Artio

CONTACT INFO


  • Gijsbrecht van Amstelstaat 258 - 260
    1215 CR Hilversum
  • +31 (0)20 760 47 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Openingstijden:
    ma-vr 09:00 - 13:00 uur
                  13:30 - 16:30 uur

Thuiszorgwinkel Online heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor onze thuiszorgwinkel hergebruiken wij de verpakkingen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zo worden er niet onnodig verpakking weggegooid en dragen wij, al is het aandeel klein, toch ons steentje bij aan een beter milieu.


© 2023 Thuiszorgwinkelonline.nl Alle rechten voorbehouden