fbpx

Diagnose

Een hamerteen is een stand afwijking die optreedt bij de middelste tenen. Het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen is gebogen, waardoor een kromming van de teen optreedt, de zogenaamde hamer-vorm. Ook kunnen door de vervorming wondjes optreden.

 

Symptomen

 

Er is geen duidlijke oorzaak van hamertenen aan te geven, maar meestal zal de oorzaak een stand afwijking van de voet, te korte pezen of verkeerd schoeisel zijn. Soms is de oorzaak een voetafwijking als platvoeten of een holle voet. Hallux valgus is ook een veel voorkomende oorzaak. Ook problemen met de afstemming van de spieren die het rekken en strekken van de tenen coördineren of te slappe pezen zijn vaak een oorzaak.

 

Behandeling 

Mensen die last hebben van een hamerteen kunnen gebruik maken van speciale teenkussentjes. Met een elastisch bandje of een flexibele teen lus worden ze om de teen bevestigd. Door middel van de gleuf wordt zacht de foutieve stand van hamertenen gecorrigeerd, terwijl het zachte kussen de tenen aan de onderkant beschermt.  

 

 

Bel ons voor gratis advies op 020 - 760 47 20 of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek één van onze winkels!

 

Let op prijzen in de winkel kunnen afwijken van de online prijzen.

Joomla SEF URLs by Artio