fbpx

Home

Vergoedingen en gebruikerstermijn
Bewegingsvisie heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland

Kies in het volgende formulier het gewenste type hulpmiddel en uw zorgverzekeraar. U krijgt dan te zien of dit hulpmiddel vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

{chronocontact}Vergoedingoverzicht_Copy_Test{/chronocontact}

         
 
 
 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com



Algemeen
Onderstaande hulpmiddelen zijn allen opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraar, als er sprake is van permanent gebruik. Op basis van een voorschrift van specialist of huisarts kan de orthopedisch adviseur van Bewegingsvisie adviseren over de aanvraag procedure bij de zorgverzekeraar van de cliënt. Uw cliënten kunnen hiervoor geheel vrijblijvend een afspraak maken op een van onze vestigingen.
Voor herhalingslevering of reparatie volstaat meesal het voorschrift van een huisarts
Pro-& Orthese
De gebruikstermijn voor prothesen (schouder,arm,hand,been,voet) is 3 jaar. Voor beugels, spalken, korsetten, braces en bandages) geldt een gebruikstermijn van 2 jaar. Door maat veraderingen aan het lichaam kan de gebruikstermijn vervroegd worden,dit dient wel eerst aangevraagd te worden bij de zorgverzekeraar.
Voor kinderen geldt geen vaste gebruikerstermijn in verband met groei.

Inlays (steunzolen)

Inlays worden gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering een paar steunzolen per jaar

Therapeutische Elastische kousen

Waneer elastische kousen nodig zijn, ontvangt men bij de 1e levering een stuk of een paar elastische kousen. Na 3 maanden kan men aanspraak maken op vervolgkousen (2 paar of 2 stuks). Na deze levering kan men elke 12 of 14 maanden aanspraak maken op nieuwe kousen. Elastische kousen kunnen worden voorgeschreven door de huisarts of door de specialist.

Deze gebruikstermijnen en vergoedingen zijn indicatief
Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen reglement hulpmiddelen, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd. Wanneer het noodzakelijk is dat het hulpmiddel binnen de termijn moet worden vervangen, dan kunnen wij dit aanvragen of motiveren bij de zorgverzekeraar. De orthopedisch adviseurs van onze organisatie kunnen u van de informatie van de diverse zorgverzekeraars voorzien.

Joomla SEF URLs by Artio