Hulp nodig bel ons
voor gratis advies

+31 (0)20 - 760 47 20

Ruim 75 jaar ervaring! Gratis advies van een specialist! Gratis verzenden boven de €50! Vergoedingen mogelijk! Gelieerde winkels voor afhalen!
verlaagd.jpg
gratis_banner.jpg

 

 

Het onderbeen bestaat uit 2 botten, het scheenbeen en het kuitbeen. Bij plotselinge langdurige overbelasting van de benen, bijvoorbeeld bij beginnende hardlopers, kan een vermoeidheidsfractuur of een stressfractuur ontstaan van het scheenbeen.

 

Het bloed moet tegen de zwaartekracht in stromen om vanaf de benen naar het hart te kunnen vloeien. Functioneren de terugslagklepjes niet, die ervoor zorgen dat dit mogelijk is, dan wordt het terugvloeien van het bloed naar het hart bemoeilijkt. Dit zorgt voor extra spanning in de aders, waardoor deze kunnen gaan uitzetten en zichtbaar worden.

Een gebroken scheenbeen of kuitbeen, is erg vervelend. Het herstel van de fractuur kan lang duren en lopen en sporten is vaak haast onmogelijk. Een onderbeenfractuur zorgt er vaak voor dat men stil gaat zitten, wat niet gezond is voor het lichaam en de algehele conditie van het lichaam. De beenspieren zullen slecht getraind worden ten tijde van de fractuur.

Een spierscheuring van de kuit is een erg vervelende blessure. Een scheuring kan voor veel pijn en beperkingen zorgen. Een spier bestaat onder andere uit bindweefsel en spierweefsel. Bij een spierscheuring zijn vaak beiden beschadigd. Een spier kan zich gelukkig weer volledig herstellen van een spierscheuring.

Het onderbeen bestaat uit twee botten, het scheenbeen en het kuitbeen. Bij plotselinge langdurige overbelasting van de benen, bijvoorbeeld bij beginnende hardlopers, kan een vermoeidheidsfractuur of een stressfractuur ontstaan van het scheenbeen.

Een scheenbeenvlies ontsteking komt veel voor bij sporters die veel lopen, rennen of springen. Denk hierbij aan hardlopers en voetballers. Personen die last hebben van deze blessure ervaren pijn of stijfheid aan de binnenzijde van het scheenbeen. Over het algemeen herstellen mensen middels fysiotherapeutische behandelingen goed.

Thuiszorgwinkel

Tel: 020-760 47 20
Email: info@thuiszorgwinkelonline.nl

Wenst u informatie over uw bestelling of een bestelling
te retourneren? Dan kunt u daarvoor Meijer Orthopedie
Hilversum contacteren.

Webshop Keurmerk The Feedback Company Shops United Postnl iDeal Meijer Orthopedie